Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Szabadon garázdálkodik a GM repce

RepceAz Amerikai Ökológiai Társaság éves ülésén bejelentették, hogy először találtak vadon szaporodó genetikailag módosított (GM) repcét (Brassica napus) az Egyesült Államokban. Meredith G. Schafer, az Arkansas Egyetem kutatója és kollégái Észak-Dakotában, az út menti növényzet tanulmányozása közben azonosították a transzgénikus (más fajból származó genetikai anyagot tartalmazó) növényeket. A felmérés során 5400 kilométernyi utat jártak be a kutatók, és összesen 406 repcét gyűjtöttek be. Ezek közül 347 bizonyult pozitívnak olyan transzgénre, amelyet azért vittek be a növényekbe, hogy védjen a gyomirtók ellen.

Forrás: Origo Tudomány

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!