A Szkeptikus Blog ott lesz az I. Kutatói Blog és Weboldal Találkozón

A tudományos blogok szerkesztői szeptember 24-én kilépnek a virtuális világból, hogy személyesen mutassák be munkájukat az érdeklődőknek. A Kutatók a neten - I. Kutatói Blog és Weboldal Találkozó a Kutatók Éjszakája és a Nanopaprika közös szervezésben valósul meg.

Az I. Kutatói Blog és Weboldal Találkozó célja, hogy a kutatók által írt, működtetett blogok és weboldalak kilépjenek a virtuális térből, és kapcsolatot teremtsenek a tudományok iránt érdeklődő közönséggel. Erre a Kutatók Éjszakája, az ország legjelentősebb tudomány-népszerűsítő rendezvénye tökéletes lehetőséget kínál. E tudományos, ám mégis könnyed, fesztivál-jellegű éjszakán bárki bepillantást nyerhet a kutatók titokzatosnak tűnő munkájába, ahol idén először a blogoló kutatók is külön fókuszt kapnak. A tudományos bloggerek az országszerte 23 városban és 28 helyszínen zajló esemény központi rendezvényén találkoznak, szeptember 24-én a  Millenárison. Bemutatkozik a Tűzhányó, a jelenleg is zajló vulkánkitörésekről, azok okairól, közeli és távoli társadalmi hatásukról szóló blog. Ott lesz a Banyakonyha, a reáltudományok humoros és izgalmas oldalát bemutató netnapló, vagy az űrkutatással, űrepüléssel, csillagásztattal foglalkozó Cydonia, de sok más ismert, vagy kevéssé ismert érdekesség is. A „Kutatók a neten” találkozó céljai között szerepel a hazai kutató weblapok közötti együttműködés szorosabbra fűzése is.

A Kutatók Éjszakája és a Nanopaprika, a NanoTudomány Nemzetközi Közössége együttműködő partnerek első alkalommal szervezik meg a remélhetőleg hagyományteremtő találkozót. Kutatói blogok, weboldalak jelentkezését továbbra is várják az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen szeptember 3-ig. A Kutatók Éjszakája további részletes programjaiért látogasson el a www.kutatokejszakaja.hu weboldalra!

* * *

Kutatók Éjszakája 2010

Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló, egész napos fesztivál-jellegű esemény célja a tudomány, a tudományos eredmények és a kutatói életpálya népszerűsítése, közérthetően. A Kutatók Éjszakáján bárki bepillantást nyerhet a kutatók titokzatosnak tűnő munkájába egy tudományos, ám mégis könnyed éjszakán, ahol minden korosztály megtalálja a neki megfelelő programot. Az eseménysorozatot partnereivel karöltve immár ötödször rendezi meg a Tempus Közalapítvány, és idén a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány is társszervezője az eseménynek. Idén 28 intézmény* programjaira több mint negyvenezer látogatót várnak a szervezők 23 városban.

Mottó: „Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi.” (Einstein)
www.kutatokejszakaja.hu

Nanopaprika

A fiatal hazai kutatók által indított közösségi oldal mára a nanotechnológia iránt érdeklődő internetezők kedvelt találkozási pontjává vált. Az oldal szerkesztőinek célja az volt, hogy személyes hangvételű, mindenki számára nyitott portált hozzanak létre, ahol nem számít, ki kutató, ipari szakember, érdeklődő diák, és az sem érdekes, ki érkezik Indiából, Kínából vagy Amerikából – az egyetlen meghatározó tényező, hogy érdeklődjön a nanomérettartományú rendszerek iránt. A tagok által folyamatosan bővített eseménynaptár, kép- és videogyűjtemény teszi még vonzóbbá a Nanopaprika.eu-t a téma iránt érdeklődők számára. A naponta frissülő oldalon a Kutatók Éjszakája projekt is helyet kap.
www.nanopaprika.eu

További információ:

Hering Orsolya
Kutatók Éjszakája sajtómunkatárs
TEMPUS Közalapítvány
Budapest, IX., Lónyay u. 31.
Tel: 237-1300/131-es mellék
Mobil: 06-20/589-6273
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.tka.hu