Rezsicsökkentés házilag - vagy legalább szép zöld a fénye...

Ki ne örülne, ha 10-20-30%-kal kevesebb lenne a havi villanyszámlája? És mit szólnánk, ha 75%-ot is megspórolhatnánk? Márpedig az Energy Saver Pro ezt ígéri: csak bedugod a konnektorba, és máris a negyedére csökken a fogyasztás.

Egy ilyen forradalmi eszköz persze a szakik figyelmét is felkelti, és ők bizony nem restek, nekiállnak tesztelni. Innentől már sejthető a végkifejlet: ha valami ennyire csodálatos, szinte biztosan átverés. És ahogy várható volt, ezúttal is kiderült, hogy a csodakütyü nem tud mást, mint két zöld lámpácskával világítani. A fogyasztás ugyan nem csökken, sőt egy kicsit nő is, de legalább szép zöld a fényük.

Az átverésről korábban és újabban is olvasható beszámoló több helyen, még a Szkeptikus Blogon is írtunk róla: Villanyóralassító, rezsicsökkentő: okos megtakarítás vagy átverés?. Sajnos a villanyszámlánk csökkentésére még mindig a hagyományos módszerek a legjobbak: a nem használt fogyasztók lekapcsolása, energiatakarékos fényforrások, az energiaigényes régi eszközök lecserélése.