A Szkeptikus Kongresszus előadói: Cristopher C. French

Cristopher C. FrenchCristopher C. French:
Rendhagyó pszichológia
2010. szeptember 19., 10:30

Christopher C. French brit pszichológus és aktív szkeptikus, aki a paranormális hitek pszichológiájára, a paranormális élmények, az észlelés és érzelmek vizsgálatára szakosodott. Jelenleg a University of London Goldsmiths College-ban működő, az általa tíz éve létrehozott Rendhagyó Pszichológia Kutatási Csoport (Anomalistic Psychology Research Unit) vezetője. A The Skeptic folyóirat társszerkesztője.

 

A rendhagyó pszichológia (anomalistic psychology) a pszichológia egyik ága, amely az emberek úgynevezett paranormális viselkedését és tapasztalatait kutatja anélkül, hogy feltételezne bármilyen valóban paranormális háttérmagyarázatot. A kutatók megpróbálnak valószínű, nem paranormális, kísérleti bizonyítékokkal alátámasztott magyarázatot találni arra, hogy pszichológiai és fizikai tényezők kombinációi hogyan képesek paranormálisnak tűnő jelenségeket létrehozni.

Részletes információ a három napos angol nyelvű kongresszusról a kongresszus2010.szkeptikus.hu oldalon található, ahol egyben regisztrálni is lehet. A részvételi díj 8000 Ft, ami magában foglalja a szombati ebéd költségeit is. Mivel a regisztrációs díjak nem fedezik a kongresszus megrendezésének költségeit, ezért szívesen fogadunk további hozzájárulást is.